Blaž Pesjak najavio novu dokapitalizaciju Merkura

Bez autora
Nov 15 2011

Predsjednik uprave Merkura Blaž Pesjak u razgovoru za Dnevnik izjavio je kako realizacija zahtjeva iz plana financijskog restrukturiranja teče vrlo dobro, napomenuvši da su rezultati bolji od očekivanih te da društvo povećava prodaju i jača tržišni udio. Godinu će zaključiti s 9 milijuna eura gubitka, što je bolje od planiranog. Situacija je bez sumnje teška, ali su od kolovoza nadalje na mjesečnoj razini bilježili rast prodaje od 10 posto. Pesjak priznaje da bi s vlasnicima valjalo ozbiljno razgovarati o novoj dokapitalizaciji budu li otpisi bili jednaki kapitalu koji je na polugodištu iznosio tek 40 milijuna eura.

Blaž Pesjak najavio novu dokapitalizaciju MerkuraPredsjednik uprave Merkura Blaž Pesjak u razgovoru za Dnevnik izjavio je kako realizacija zahtjeva iz plana financijskog restrukturiranja teče vrlo dobro, napomenuvši da su rezultati bolji od očekivanih te da društvo povećava prodaju i jača tržišni udio.

Godinu će zaključiti s 9 milijuna eura gubitka, što je bolje od planiranog.

’’Situacija je bez sumnje teška, ali smo od kolovoza nadalje na mjesečnoj razini bilježili rast prodaje od 10 posto’’, navodi Pesjak.

Priznaje da bi s vlasnicima valjalo ozbiljno razgovarati o novoj dokapitalizaciji budu li otpisi bili jednaki kapitalu koji je na polugodištu iznosio tek 40 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik